Zimný festival jedla v lete? Pre COVID-19 boli reštaurácie zatvorené a až dnes môžu otvoriť dvere všetkým gurmánom

Ste hladní po zážitkoch? Je tu letná edícia Zimného festivalu jedla 2021. Od 14. júna do 18. júla si môžete vychutnať kulinárske umenie najzaujímavejších reštaurácií Slovenska. Prečo Zimný festival jedla v lete? Pre COVID-19 boli reštaurácie zatvorené a až dnes môžu otvoriť dvere všetkým gurmánom. Je to príležitosť dožičiť si  pestré festivalové menu a návštevou tak podporiť reštaurácie, ktoré to nevzdali a naďalej chcú ponúkať zážitkovú gastronómiu. Rezervujte si už dnes zážitok plný chutí. Viac na Zimný festival jedla.sk.“

Takáto je pozvánka spotu k letnej edícii obľúbeného festivalu pre gurmánov, ktorý už 7. rok organizuje známy reštauračný bedeker Gurmán na Slovensku. Pre spomínaný COVID-19 mohli reštaurácie otvoriť až teraz v júni a, bohužiaľ, situácia v gastre, a teraz hovoríme o tých reštauráciách, ktoré ponúkajú serióznu, poctivú a zážitkovú kuchyňu, je tragická až katastrofálna. Samozrejme, take away bistrá, burgárne a pizzérie,  mali počas COVID-19 zlaté časy, a často až trojnásobné tržby. Toto však nie je spoločenská gastronómia spojená so zážitkom a kvalitou. To sú väčšinou stravovacie prevádzky zamerané na objemy jedál za nízke ceny. Tie reštaurácie, ktoré prežili, a chcú nám opäť ponúkať kvalitnú kuchyňu, sú ekonomicky na pokraji, a čo je ešte horšie, odišli im kvalitní zamestnanci, ktorí sa už nevrátia. Bude im trvať minimálne tri roky, kým si vychovajú nových. Takže z týchto dôvodov, v oklieštenej zostave, nám ponúka svoje zážitkové festivalové menu 23 reštaurácií z celého Slovenska.

Do festivalu sa tento rok zapojili aj lídri a tvorcovia trendov modernej slovenskej gastronómie a najoceňovanejšie reštaurácie bedekrom Gurmán na Slovensku a  najlepší šéfkuchári Slovenska, pridali sa aj nováčikovia.

Sprievodné akcie sú obohatené o novinku. V spolupráci so známou Školou varenia zo Sv. Jura sú pre gurmánov pripravené  dva kurzy varenia s prestížnymi šéfkuchármi.

Milí gurmáni, rezervujte si už dnes zážitok plný chutí, doprajte si pestré festivalové menu a podporte svojou návštevou reštaurácie, ktoré to nevzdali a naďalej chcú ponúkať zážitkovú gastronómiu.

 -bž-